-
Nimic nu mai este “risk free”
Adrian Prisnel / 04.11.2010 11:06:27
Evenimentele ultimilor trei ani, criza financiara, falimentele Bear Sterns si Lehman Brothers au crescut aversiunea la risc a majoritatii investitorilor. Aceasta aversiune a culminat in ultimele saptamani cu acceptul unor randamente negative pentru detinerea de titluri de stat americane indexate cu inflatia.
-
Cum sa-ti administrezi mai bine averea pe criza si pe boom?
Andrei Petrescu / 28.10.2010 12:30:33
Administrarea averii personale este poate cel mai important act economic pe care o persoana trebuie sa-l realizeze pe parcursul vietii. Deciziile luate pot influenta semnificativ toate aspectele vietii, incepand de la venitul disponibil in fiecare zi si pana la perspectivele oferite urmasilor. O singura decizie mai putin inspirata poate avea consecinte pe o lunga perioada de timp, atat pe plan economic, al implinirii personale si chiar al gradului de fericire familiala.
-
Instrumentele investitorului pe bursa
Gabriel Necula / 22.10.2010 10:41:37
Ce ar trebui sa ai la dispozitie in momentul in care incepi investitia pe piata de capital? In primul rand te adresezi unui broker cu care discuti pe larg si deschis despre toate optiunile pe care le ai, stabilesti un profil de investitor conform principiilor tale si il asumi astfel incat sa iti poti evalua riscurile la care te expui si alegi modul de lucru care ti se potriveste: individual, asistat de catre broker sau administrat discretionar.
-
Constructia unui portofoliu - o abordare (V)
Adrian Prisnel / 14.10.2010 19:42:49
In conditiile unei perioade de volatile excesiva (cum au fost ultimele 4 luni) adaugarea periodica de pozitii noi in portofoliu a dus la obtinerea unui pret de intrare bun. In plus, pastrarea unei expuneri semnificative in cash (peste 40%) a pastrat variatiile acestui portofoliu intr-o limita acceptabila. Randamentele obtinute, desi nu foarte spectaculoase, nu sunt de neglijat.
-
Intre iluzii si speranta. Mai putem numi Bursa o oportunitate?
Alin Brendea / 08.10.2010 10:32:20
Piata bursiera romaneasca sufera de anemie. Nu are forta de a valorifica atuuri ale unui trend de crestere oferite de evolutiile pozitive de pe pietele straine, iar pe de alta parte nu prezinta nici un apetit pentru scadere atunci cand avem corectii pe pietele pe care pana nu de mult le priveam ca piete dominante fata de care ne corelam cu cea mai mare viteza. Care sunt cauzele acestei boli? Ce stimulente lipsesc pentru a redeveni o piata solida, dinamica si atractiva pentru investitori?
Pagina