Editoriale

Informatii piata

  • Cand va fi iarasi bine in Romania? ( a se citi Cand vom prospera in Romania?)

    Alin Brendea / 27.08.2010 16:09:13

    Moralul colectiv tinde spre minim in societatea romaneasca. Lipsa de resurse (nu doar financiare) si mai ales lipsa unei perspective optimiste erodeaza increderea populatiei in viitorul apropiat. Exista din ce in ce mai multa dezamagire si frustrare. Traim vremuri in care sentimentele sunt amestecate iar solutiile se lasa asteptate. De departe principala frustare este produsa in plan economic...

  • Constuctia unui portofoliu – o abordare (III)

    Adrian Prisnel / 20.08.2010 15:20:21

    Reducerea asteptarilor de crestere economica a readus corectiile in piata. In conditiile scaderilor inregistrate de piete, si portofoliul acesta a suferit scaderi. Judecand dupa evolutia din ultima luna, observam ca Intel si Consol Energy au suferit scaderi de ~ 13%. Motivele evolutiei negative sunt insa diferite.

  • Tableta de optimism

    Alin Brendea / 13.08.2010 16:19:06

    In aceasta saptamana am avut parte, in sfarsit, de stiri pozitive despre mediul economic romanesc. Cu o dinamica buna a exporturilor care a determinat ca in trimestrul doi economia sa revina pe crestere dupa sase trimestre consecutive de scadere avem motive, desi palide, de a incerca un usor optimism.

  • 3 lucruri pe care poate nu stii ca le poti obtine din Prime Analyzer

    Andrei Petrescu / 06.08.2010 13:20:04

    1. Poti compara mai multe grafice in timp real. De exemplu, graficele BET-FI, SNP si BRD pe ultimul an.
    2. Poti vizualiza tranzactiile de cumparare si vanzare efectuate de SIF5 pe bursa, sau de orice alta persoana initiata....

  • Testele de stres si influente asupra Romaniei

    Gabriel Necula / 30.07.2010 15:45:20

    Testele de stres ale celor mai mari institutii bancare europene au aratat si expunerile suverane pe care acestea le au in tarile din Uniunea Europeana. Plecand de la aceste date incercam sa surprindem care sunt datoriile statului roman fata de aceste institutii de credit prin intermediul bancilor locale pe care le controleaza si dependenta Romaniei fata de banii externi.

Pagina

inchide