-
Randamentul dividendului: dobanda bancara pe trei ani
Simion Tihon / 27.04.2012 19:22:54
Pietele de capital au adus in primele luni ale anului castiguri mult superioare celor de pe piata monetara si asta intr-un context in care s-a discutat deseori despre incetinirea cresterii economice sau chiar reintrarea in recesiune a unor state. Aceste aprecieri au fost intr-adevar sustinute si de unii factori conjucturali precum constientizarea reactiilor exagerate manifestate de investitori in a doua parte a anului trecut, nervozitate care acum a fost privita dintr-un alt unghi
-
La ce mai foloseste piata de capital?
Alin Brendea / 21.04.2012 16:29:07
Primul trimestru din 2012 a fost unul intens pentru piata de capital romaneasca. Am avut evenimente care au reanimat un reper economic estompat. Piata bursiera a redevenit vizibila si mai ales utila. Dar sa vedem pentru ce si mai ales pentru cine?
-
Editorial “Back and forward” – Inapoi, inainte
Adrian Barbulescu / 13.04.2012 12:26:26
Saptamana aceasta am avut parte de o evolutie cu emotii. Pe fondul unei lichiditatii din ce in ce mai scazute coroborata cu volatilitatea uneori agresiva a pietelor externe, bursa romaneasca a inregistrat deprecieri pe volume reduse si apoi reveniri in aceasi nota “anemica”. Aceasta situatie nu face decat sa ne intareasca ideea ca avem de-a face cu un numar restrans de investitori si acestia de natura speculativa. Pietele externe au venit cu niste miscari puternice in jos pe baza ingrijoratoare legate de zona Euro mai cu seama de Spania. Revenirile la fel de spectaculoase au debusolat si mai mult, lasandu-ne impresia ca este sezonul speculatorilor si in “liga mare”.
-
¼ din 2012. Ce inseamna?
Alin Brendea / 07.04.2012 17:08:42
Titlul nu se vrea vreo formula matematica, ci incercarea de a sintetiza experienta primului trimestru pe piata bursiera. Am avut un trimestru intens, cu evolutii interesante care au reanimat interesul investitorilor pentru bursa.
-
Ce inseamna succesul ofertei Transelectrica?
Simion Tihon / 31.03.2012 16:40:39
Piata de capital, a devenit de cativa ani, un subiect de dezbatere in cadrul discutiilor privind variantele de finantare ieftine, atat pentru stat cat si pentru companii. Plecand de la modelul polonez, care a reusit sa faca fata “prea-mediatizatei crize”, cerand un sprijin si pietei de capital, am incerat si noi o recuperare timida de crestere a vizibilitatii Bursei si a rolului ei in economie. Un ansamblu de motive, printre care amintim negocierile cu FMI si nevoia de lichiditati a statului, a dus la un plan prin care statul si-a programat sa vanda prin intermediul Bursei, o parte din detinerile pe care le are, in special in cadrul companiilor din domeniul energetic.
Pagina