26.11.2003
-
Situatie neclara la Roman SA Brasov
Cronica Romana
___
Negocierile pentru rezolvarea problemelor muncitorilor care vor fi disponibilizati de la Roman SA Brasov de la inceputul anului viitor au esuat din nou, iar dupa intalnirea pe care a avut-o cu liderii sindicali, ministrul delegat pentru relatia cu partenerii sociali, Marian Sarbu, a declarat ca problema salariatilor va fi analizata in sedinta de Guvern de joi, informeaza RomNET. Ministrul a adaugat ca, in functie de numarul persoanelor disponibilizate si de fondurile disponibile, angajatii care vor pleca in somaj de la 1 ianuarie ar putea sa primeasca o medie a salariului pe ultimele trei luni, iar platile compensatorii se vor acorda pentru o perioada cuprinsa intre sase si 12 luni, in functie de vechime. Liderul sindical Marius Stinghe a declarat ca desi propunerile privind acordarea salariilor compensatorii au fost acceptate, sindicatul nu a fost anuntat de publicarea in Monitorul Oficial a actului normativ prin care este stabilita structura societatii care va administra parcul Roman Brasov. Astfel, structura actionariatului noii societati va fi formata din Consiliul Judetean Brasov si Consiliul Local, fiecare cu o cota de participare la capitalul social de 5%, firma malaeziana Pesaka Astana, cu 8%, Universitatea “Transilvania” Brasov, cu 2%, si Asociatia “Pro Brasov”, cu 80%. Pe de alta parte, lideri locali ai opozitiei din administratia brasoveana au protestat fata de impartirea pe criterii politice a activelor viitorului parc industrial, deoarece majoritatea membrilor Asociatiei “Pro Brasov” sint oameni de afaceri din PSD.
Sursa: Cronica Romana, 26 noiembrie 2003. -
Deficitul balantei de plati era de 1,64 miliarde euro
Cronica Romana
___
Deficitul de cont curent al balantei de plati a Romaniei era de 1,64 miliarde euro, la 30 septembrie 2003, cu 61 la suta mai mare decat in primele noua luni ale anului 2003, informeaza Banca Nationala. Datoria externa pe termen mediu si lung s-a majorat cu 5,9 la suta, fata de luna decembrie 2002, fiind la sfarsitul lunii septembrie de 15,47 miliarde euro. Datoria externa publica si public garantata a inregistrat, la 30 septembrie, un sold de 9,90 miliarde euro si reprezenta 64 la suta din datoria pe termen mediu si lung, fata de 62,8 la suta, la 31 decembrie 2002. Datoria privata externa s-a majorat fata de luna decembrie 2002, cu 2,4 la suta, situandu-se la 5,56 miliarde euro, la 30 septembrie 2003.Rata serviciului datoriei externe a fost de 17,8 la suta, la 30 septembrie, fata de 23,6 la suta la sfarsitul anului 2002. Gradul de acoperire a rezervei a fost la 30 septembrie 2003 de 4,4 luni de import, fata de 4,2 luni de import la sfarsitul anului 2002. Serviciul datoriei externe a fost de 2,05 miliarde euro, din care 483 milioane euro datoria publica, 718 milioane euro datoria public garantata si 854 milioane euro serviciul datoriei private.
Sursa: Cronica Romana, 26 noiembrie 2003.
25.11.2003
-
Rompetrol vrea sa concureze Petrom si la Bursa de Valori
ZF RO - FONDURI MUTUALE RRC SNP
___
Omul de afaceri Dinu Patriciu intentioneaza sa listeze actiunile Rompetrol Rafinare (Petromidia), cea mai importanta companie a grupului Rompetrol, la Bursa de Valori inca de la inceputul anului viitor, afirma surse apropiate companiei. Rompetrol Rafinare (Petromidia) este listata in prezent pe Bursa Electronica Rasdaq, actiunile fiind suspendate de la tranzactionare de doua saptamani datorita modificarilor aduse capitalului social al companiei. Desi actiunile ar trebui sa intre la tranzactionare astazi, este foarte posibil ca acest lucru sa nu mai aiba loc si societatea sa fie introdusa la cota Bursei de Valori din luna ianuarie a anului viitor.
'Exista intentia ca Petromidia sa fie listata la Bursa de Valori inca de la 1 ianuarie, insa formalitatile ar putea sa decaleze putin acest termen', spun sursele citate. Dinu Patriciu afirma ca varianta listarii Rompetrol Rafinare la Bursa de Valori este luata in calcul dar ca hotararea definitiva nu a fost inca luata. 'Deocamdata avem mandat de la actionari sa efectuam doua modificari asupra capitalului social: o majorare de peste 50 de milioane de dolari aferenta contractului de privatizare si splitarea valorii nominale a actiunilor la 1.000 de lei. Dupa ce vom opera aceste modificari ne vom gandi si la listarea la Bursa: au existat discutii in acest sens, dar hotararea nu este luata', a declarat Dinu Patriciu pentru Ziarul Financiar.
Patriciu intentioneaza de mai mult timp sa listeze Rompetrol Rafinare la Bursa de Valori, unde este prezenta deja o companie a grupului - Rompetrol Well Services. In afara de Petromidia, pe Rasdaq este listata si Rompetrol SA, societatea care detinea pana anul trecut rafinaria Vega.
Analistii de pe piata de capital se asteapta ca anul viitor, odata listate la Bursa de Valori, companiile Rompetrol Rafinare, Rompetrol SA si Rompetrol Well Services sa fuzioneze.
Fuziunea va avea ca scop crearea unei companii reprezentantive pentru grup, care sa poata atrage finantare atat de pe piata interna cat si de pe cea externa. Grupul Rompetrol a ajuns deja la vanzari anuale de peste 1 miliard de dolari si vrea sa concureze Petrom (care deruleaza afaceri de peste 2 mld.$) pe piata interna. De asemenea, grupul vrea sa inceapa si expansiunea regionala.
Pentru a atinge aceste obiective, Rompetrol are nevoie de finantare atat pentru investitii cat si pentru capital de lucru, iar oficialii companiei au anuntat de mai multe ori ca se gandesc sa atraga bani, atat prin emisiunea de actiuni cat si de obligatiuni. Demersurile pentru fuzionarea societatilor au fost ingreunate pana in prezent datorita situatiei incerte a datoriilor istorice ale Petromidia si gajului pe care il avea Autoritatea pentru Privatizare asupra actiunilor companiei. Gajul va fi ridicat insa la sfarsitul acestui an, dupa majorarea de capital de 50 de milioane de dolari, iar datoriile si penalitatile restante de 603 milioane de dolari catre stat vor fi transformate in obligatiuni.
Rompetrol Rafinare a inceput astfel sa se pregateasca de fuziune, urmand sa isi reduca prin splitare valoarea nominala a actiunilor la 1.000 de lei (la fel ca Rompetrol SA si Rompetrol Well Services), de la 214.220 lei in prezent. Splitarea va fi efectuata dupa Adunarea Generala a Actionarilor Petromidia din 5 decembrie.
Ultima cotatie a Rompetrol Rafinare pe Rasdaq a fost de 75.000 lei (pe 11 noiembrie 2003, inainte de suspendare). Actiunile au crescut cu 50% in ultima saptamana de tranzactionare, atat datorita informatiilor privind transformarea datoriilor istorice catre stat in obligatiuni cat si celor privind inceputul demersurilor pentru splitare. In urma cresterii actiunilor, valoarea bursiera a companiei a crescut de la 95 de milioane de dolari la 140 de milioane de dolari.
In prezent, actiunile Rompetrol SA (Vega) sunt cotate pe Rasdaq la 500- 510 lei/actiune, adica jumatate din valoarea nominala. Brokerii se asteapta astfel ca, in cazul unei splitari pana la o valoare nominala de 1.000 de lei si la Rompetrol Rafinare, pretul sa ajunga la acelasi raport fata de valoarea nominala. Pretul corespunde cu o cotatie de 110.000 lei/actiune in prezent sau peste 500 de lei dupa splitare.
Actiunile Petrom, listate la Bursa de Valori, se tranzactioneaza la un pret (1.480 - 1.490 de lei), mai mare decat valoarea nominala de 1.000 de lei.
Sursa: Ziarul Financiar, 25 noiembrie 2003.' -
Oferta diluata pentru Petrom
BURSA.RO - TITLURILE ZILEI SNP
___
„Dintre cele noua companii care au achizitionat dosarul de prezentare pentru privatizarea SNP Petrom, au ramas in cursa numai opt“, a anuntat, ieri, ministrul Economiei si Comertului, Dan Ioan Popescu. Potrivit oficialului MEC, compania americana Alon Inc. nu a depus documentatia necesara pentru prezentarea unei oferte preliminare si neangajate. „Aceasta inseamna ca Alon Inc. nu poate participa direct la procesul de privatizare a Petrom“, a mai precizat Popescu. Cele opt companii care vor participa direct la privatizarea SNP sunt OMV (Austria), PKN Orlen (Polonia), MOL (Ungaria), Occidental Oil and Gas Holding Corporation (SUA), Gazprom (Rusia), Eni SpA (Italia), Hellenic Petrolium (Grecia), Glencore International AG (Elvetia), acestea urmand sa aiba acces la toate informatiile despre Petrom. Trebuie mentionat insa ca nedepunerea documentatiei nu exclude total Alon Inc. de la privatizarea Petrom, compania americana avand posibilitatea de a se asocia cu una dintre cele opt societati ramase in cursa directa. Potrivit ofertei de privatizare, companiile selectate se pot asocia fie intre ele, fie cu alte companii pentru a prezenta oferte tentante. Este de asteptat ca cele opt companii care au ramas in competitie sa se asocieze pentru a putea sustine o oferta. Pe plan international, PKN Orlen si MOL au demarat procedura de negociere in vederea fuziunii, desi pentru Petrom ele au depus oferte separate. Procesul de privatizare va continua cu verificarea documentatiei depuse de cele opt companii, de catre consultantii selectionati pentru acest proces, Credit Swisse of Boston si ING Bank. Dupa verificarea documentatiei, va urma negocierea pe baza ofertelor preliminare si neangajante si a ofertelor prezentate. In urma acestei etape, se va elabora un document revizuit, care cuprinde contractul de privatizare, criteriile de selectie, modalitatea de plata si alte instructiuni privind participarea la privatizare. „Etapa de negociere pe baza ofertelor preliminare se desfasoara intre sfarsitul lunii decembrie si ianuarie 2004. Pana la sfarsitul lunii ianuarie, trebuie transmise documentele revizuite“, a declarat Dan Ioan Popescu. Documentul final al tranzactiei va cuprinde toate conditiile si pe baza lui se vor depune ofertele finale.
Potrivit ministrului Popescu, daca negocierile finale se vor desfasura in timp foarte scurt, ofertele finale se pot depune pana la sfarsitul lunii februarie 2004. Pe baza documentelor revizuite, se vor depune ofertele finale si apoi se va selecta un castigator cu care se va demara procesul de negociere, in urma caruia se va semna contractul de privatizare. Tinand cont ca procesul de negociere va fi mai complex si va necesita mai mult timp, Dan Ioan Popescu a declarat ca verificarea documentelor de catre consultanti va dura cel mult zece zile. „Noi suntem optimisti in ceea ce priveste respectarea termenului de 31 martie 2004 pentru finalizarea privatizarii SNP Petrom“, a declarat Dan Ioan Popescu. Initial, in cursa pentru privatizarea SNP Petrom, 15 companii au depus scrisori de intentie. Marea surpriza, in prima faza, a fost depunerea scrisorii de intentie a SC Teneder SA, in asociere cu Halliburtton SUA si Regal Petroleum PLC, dupa implicarea Tender SA intr-un scandal legat de spalare de bani. Ulterior, MEC a definitivat lista cu cele 11 societati ramase in cursa pentru privatizarea SNP Petrom. Societatea romaneasca Grup Sicomiga Single Man ONG Profit din Agigea a fost exclusa de pe lista inca din prima faza.
Cea de a doua candidata cu participare romaneasca nu a avut mai mult succes, astfel ca Tender SA, care s-a alaturat Halliburtton SUA si Regal Petroleum, a fost si ea exclusa de pe lista companiilor inscrise initial. De pe lista ramasa s-au mai retras TNK BP si Conoco Phillips.
Sursa: 25 noiembrie 2003. -
Oltchim nu este gata pentru privatizare
Adevarul OLT
___
Motivele reale pentru care SC Oltchim Ramnicu Valcea a fost retrasa de la privatizare nu sunt cele invocate de APAPS intr-un comunicat oficial, si anume asa-zisele 'circumstante economice', ci, mai degraba, lipsa de pregatire a acestui proces - au precizat pentru Adevarul surse apropiate Comisiei de Privatizare. Astfel, nu a fost rezolvata, inainte de intocmirea caietului de sarcini si lansarea anuntului, problema creantei de circa 104 milioane dolari, pe care AVAB o avea asupra Oltchim. Potrivit legii, aceasta creanta trebuia convertita in actiuni, urmand ca APAPS sa modifice in consecinta capitalul social al societatii. Dupa vanzarea pachetului majoritar de actiuni, APAPS urmeaza sa-i vireze AVAB contravaloarea actiunilor aferente acestei creante. O alta problema care trebuia rezolvata inainte de publicarea anuntului de privatizare este cea a divizarii societatii, adica a externalizarii activitatilor care nu au legatura directa cu obiectul principal de activitate. Grabiti sa bifeze inca 'o societate aflata in curs de privatizare', specialistii APAPS au lansat anuntul fara a rezolva aceste probleme. Cei care au sesizat aceste nereguli, cat si altele (de exemplu, datele economico-financiare nu erau actualizate), au fost chiar ofertantii, in frunte cu Rompetrol, care, de altfel, a solicitat, in instanta, amanarea privatizarii pana la pregatirea corespunzatoare a acestui proces.
Sursa: Adevarul, 25 noiembrie 2003.'
24.11.2003
-
Profiturile SIF-urilor sunt in grafic dupa primele zece luni ale anului
ZF RO - FONDURI MUTUALE LION SIF2 SIF3 SIF4 SIF5
___
Societatile de investiitii financiare au incheiat primele zece luni ale anului cu profituri cuprinse intre 245 miliarde de lei si 355 miliarde de lei, in grafic cu ceea ce isi propusesera la inceputul anului.
Cel mai mic profit raportat la buget apartine SIF Banat-Crisana, 82% din ceea ce si-a propus la inceputul anului. Conform directorului de stategie al societatii, Daniel Manate, SIF Banat-Crisana va realiza pana la finalul anului prevederile din buget privind acest indicator.
SIF Moldova a reusit sa realizeze in primele zece luni ale anului un profit de 245 miliarde de lei, 85% din prevederile Bugetului de Venituri si Chetluieli. Multi dintre brokeri nu se asteptau in urma cu cateva luni la un profit atat de mare, avand in vedere problemele pe care societatea de investitii financiare le are cu AVAB si Bankcoop. Cea mai profitabila tranzactie realizata de SIF Moldova in acest an a fost vanzarea pachetului minoritar de actiuni detinut la Sidex de pe urma caruia a obtinut un profit de 2 milioane de dolari. Profitul societatii de investitii financiare pe luna trecuta a fost de 16 miliarde de lei.
Singura dintre cele cinci care a depasit deja prevederile din buget, este SIF Transilvania, al carei profit, de 355 miliarde de lei este cu 27% mai mare decat bugetul pe acest an. Cea mai mare a profitului a fost realizat din dividende si vanzarea unor pachete minoritare de actiuni.
Cel mai mare profit dintre SIF-uri a fost inregistrat luna trecuta de SIF Muntenia, care a castigat 34,3 miliarde de lei (un milon de dolari). SIF Muntenia a fost in acest an societatea de investitii financiare cu cea mai mare crestere a pretului. De la inceputul anului, cotatia actiunilor acesteia a crescut cu 20%, la care s-au adaugat castigurile din dividendele platite. Profitul societatii pe primele zece luni a fost de 338 miliarde de lei.
SIF Oltenia inregistreaza la finalul lunii trrecute un profit de 261 miliarde de lei, adica 91% din prevederile bugetului. Societatea ar putea realiza insa in primele luni ale anului viitor un profit de 2,3 milioane de dolari dintr-o singura tranzactie: vanzarea pachetului de 18,7% din actiunile Comcereal Alexandia. Compania americana Cargill a anuntat ca va lansa o oferta de preluare la pretul de 55.000 lei/actiune. Valoarea nominala a unei actiuni Comcereal este de 25.000 de lei.
Actiunile societatilor de investitii financiare au inregistrat in ultimele saptamani o tendinta clar ascendenta, desi reprezentanti ai Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), au declarat ca pragul maxim de 0,1% pe care un investitor in poate detine la o societate de investitii financiare nu va fi modificat prin legea consolidata a pietei de capital, fiind posibil ca pragul sa fie modifricat printr-un regulament al Comisiei. Informatia, interpretata de brokeri drept una negativa nu a avut o influenta vizibila asupra cotatiilor. Actiunile celor cinci SIF-uri au atins miercuri cele mai ridicate preturi din acest an pentru ca ultimele doua sedinte ale saptamanii sa aduca usoare corectii negative. Brokerii spun ca pana la finalul anului este de asteptat in continuare o tendinta usor ascendenta.
Sursa: Ziarul Financiar, 24 noiembrie 2003.
-
Astazi se deschid ofertele pentru Petrom
Azi SNP
___
Ofertele neangajante depuse de companiile ramase in cursa pentru privatizarea Petrom, vor fi deschise oficial astazi de catre ministrul Economiei si Comertului, Dan Ioan Popescu. Termenul limita pentru depunerea ofertelor preliminare (fara pret) a expirat vineri la ora 16.00. Ministrul de resort a confirmat, cu o zi inaintea termenului final, depunerea a noua oferte din zece candidati ramasi in cursa. Pana la aceasta data, companiile MOL (Ungaria) si PKN Orlen (Polonia) au anuntat public ca vor continua cursa pentru privatizarea Petrom, deoarece au depus ofertele neangajante. De asemenea, PKN Orlen si MOL au semnat, recent, o scrisoare de intentie privind realizarea unei fuziuni care va forma cel mai important grup petrolier din centrul Europei, cu o valoare de peste sase miliarde de dolari. Anterior, un oficial al MOL nu a exclus posibilitatea ca grupul sa se asocieze cu PKN in scopul de a oferta pentru Petrom si pentru compania ceha Unipetrol. Purtatorul de cuvant al MOL, Beatrix Lukacs, a precizat ca grupul ungar a inaintat o oferta preliminara si neangajanta pe cont propriu, dar ca nu exclude cooperarea cu o alta firma in cursul fazelor ulterioare ale vanzarii Petrom, in cazul in care decide sa depuna o oferta angajanta.
Ofertele finale pentru Petrom vor putea fi depuse pana la data de 31 ianuarie 2004, iar finalizarea procesului de privatizare are ca termen sfarsitul lunii martie a anului viitor.
Sursa: Azi, 24 noiembrie 2003. -
APAPS a anulat oferta pentru privatizarea Oltchim
Adevarul OLT
___
Colegiul de conducere al Autoritatii pentru Privatizare a decis, sambata, revocarea ofertei de vanzare a actiunilor detinute de institutie la societatea Oltchim Ramnicu Valcea, informeaza APAPS, fara a prezenta explicit motivele care au determinat aceasta hotarare. Decizia Colegiului de Conducere al APAPS a fost luata in temeiul prevederilor art. 9 din Legea 137/2002 potrivit caruia 'in mod exceptional, in raport cu circumstantele economice si cu interesul manifestat de potentialii cumparatori ori tinand seama de alte conditii care ar putea influenta negativ rezultatele unui proces de privatizare, conducerea institutiei publice implicate poate decide, pentru societatile comerciale la care institutia publica implicata stabileste strategia de privatizare, modificarea sau revocarea ofertei de vanzare, precum si schimbarea metodei de privatizare, potrivit principiilor din prezenta lege, in conditiile prevazute in normele metodologice emise in aplicarea acesteia', se arata intr-un comunicat al APAPS. La 13 noiembrie, institutia a prelungit, pentru a doua oara in aceasta luna, pana la data de 24 noiembrie, termenul de depunere a ofertelor pentru achizitionarea pachetului majoritar de actiuni detinut de stat la producatorul de substante chimice. Grupul Rompetrol, interesat sa preia combinatul din Ramnicu Valcea, a actionat in instanta Autoritatea pentru Privatizare, in data de 6 noiembrie, cerand 'inghetarea si anularea' procesului de privatizare.
Sursa: Adevarul, 24 noiembrie 2003.'
21.11.2003
-
BNR a majorat din nou dobanda de interventie pe piata monetara
ZF RO - FONDURI MUTUALE BCC BRD TLV
___
Banca Nationala a Romaniei a fost hotarata. Surpinzator de repede, practic doar la doua zile dupa un anunt destul de incert in acest conext, banca centrala a decis sa majoreze din nou, cu un punct procentual, dobanda de interventie pe piata monetara interbancara: de la 20,25% la 21,25%.
In conformitate cu strategia de actiuni proactive anuntata inca din luna august, avand ca obiectiv atingerea tintei de inflatie de 14% stabilite pentru anul 2003 si de 9 % pentru 2004, Banca Nationala a Romaniei a hotarat majorarea cu un punct procentual a dobanzii sale de interventie, de la 20,25% la 21,25%, cu incepere de la 20 noiembrie 2003 , precizeaza banca centrala.Aceasta ar fi a treia majorare a dobanzii de sterilizare a lichiditatii de pe piata interbancara pe care banca centrala o opereaza in mai putin de 4 luni. Reactia bancilor a fost ieri pe masura. Desi banca centrala intentiona sa atraga din piata 3.300 miliarde de lei, in cele din urma - ca urmare a cresterii dobanzii acceptate bancile au plasat 4.160 miliarde de lei. Depozitele au fost pe o luna, iar dobanda platita de 21,25% pe an.
Cu exceptia plasamentelor la banca centrala, pe piata monetara interbancara nu prea s-au facut tranzactii ieri. La inceputul acestei saptamani, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu a lasat sa se inteleaga ca in urmatoarele doua-trei luni dobanzile vor mai creste usor, dupa care undeva in primavara anului viitor, odata cu intrarea inflatiei pe un trend evident descendent, acestea vor incepe din nou sa scada.Ritmul de crestere al creditului neguvernamental, mult prea mare si in opinia multora nesustenabil, si erodarea economisirii - pe fondul scaderii dobanzilor la depozite pana chiar spre nivele real negative - sunt printre principalele griji ale bancii centrale, alaturi de mentinerea inflatiei in limite normale.In contextul ultimelor noutati, este de asteptat ca pana la sfarsitul anului sa mai asistam la o crestere a dobanzilor platite de banci pentru depozitele bancare - asa cum s-a intamplat de fiecare data, dar si la o scumpire - chiar daca nu anuntata oficial - a creditului.
Piata valutara, destul de linistita
Pe piata valutara interbancara leul si-a continuat deprecierea fata de moneda europeana, cu un ritm mult mai usor fata de ziua precedenta, Banca Nationala calculand un curs de schimb de 40.094 lei/euro. Volumele de tranzactionare au fost mult mai mici decat in zilele precedente, asta si pentru ca pe pietele externe euro a fluctuat intr-un interval destul de mic si cu variatii mici. Maximul atins a fost de 1,1943 dolari pentru un euro, respectiv minimul de 1,1875 dolari pentru un euro. Marea majoritate a tranzactiilor s-au facut ieri in jur de 40.060/40.090 lei/euro, dar la inchidere, pe fondul unor ordine mari de cumparare de euro lansate de una dintre bancile active pe piata, euro se cota in jur de 40.150/40/180 lei.
Sursa: Ziarul Financiar, 21 noiembrie 2003. -
Ofertele preliminare pentru SNP Petrom se deschid luni
Azi SNP
___
Ministrul Economiei si Comertului, Dan Ioan Popescu, a anuntat ieri, ca strategia de dezvoltare pe urmatorii 20 de ani a Societatii Hidroelectrica are in vedere reabilitarea si repararea grupurilor care-si ating durata de viata, crearea de grupuri noi si privatizarea unor obiective energetice.
Popescu a precizat ca prin privatizarea catorva unitati, productia se va dubla pana in anul 2025, ajungand de la 40% la 70% din productia totala a Romaniei, Hidroelectrica putand fi cotata, pana in 2007, prin acest proces, la Bursa de Valori.
De asemenea, Popescu a precizat ca va fi propusa Guvernului o strategie care prevede crearea a patru structuri complexe in domeniul energetic, prin comasarea unor societati de extractie a lignitului cu unitati de productie a energiei electrice. Cele patru complexe energetice sunt formate din termocentralele de la Turceni, Rovinari, Govora si Craiova-Isalnita. Pentru Turceni si Rovinari ofertele angajante pentru investitii sunt de 1,2 miliarde dolari.
In ceea ce priveste ofertele preliminare depuse de cele noua companii ramase in cursa pentru privatizarea SNP Petrom, ministrul a anuntat ca, desi termenul de prezentare a ofertelor este astazi, documentatia va fi deschisa luni, data la care vor fi anuntate companiile care vor participa la faza ulterioara a procesului. Dan Ioan Popescu a afirmat ca una dintre problemele ridicate de potentialii investitori strategici a fost aceea a existentei unor creante Petrom, in valoare de aproximativ 15.000 de miliarde de lei.
Sursa: Azi, 21 noiembrie 2003.
Pagina